lunes, 9 de septiembre de 2013

"El PaDiari"





desCONCIERTO EN Mi memoria








El PaDiari
Diari independent, catalá, comarcal i democrátic.




Alguns racons de la ciutat de Girona s'han convertit en tema central d'obres d'artistes: les cases sobre el riu Onyar, la Devesa, la catedral... són imatges repetides al llarg dels temps, en les quals cada artista ha deixat la seva pròpia emprenta: la polonesa Mela Mutermilch, els gironins Perpinyà, Xargay, Fita... i un llarg etcètera.
Avui, en el Centre Cívic Sant Narcís, ens trobem de nou davant unas imatges de Girona prou conegudes per l'espectador, però que, de ben segur, sorpendran a més d'un que les contempli. Es tracta de fotografies de rancons coneguts, que podrien fins y tot remetre'ns a qualsevol postal per a turistes, però que han estat posteriorment manipulades per Enrique Ponce, el qual els ha atorgat la possibilitat de convertir-se en una nova visió, diferent, amena i divertida. Tot un món de còmic i d'il.lusió, es passeja per aquells llocs propers, familiars, i venen a distorsionar el que seria una imatge coneguda, amb la qual un possiblement no s'hi fixaria.
Enrique Ponce, amb las seves fotografies/collage ens ofereix la possibilitat de retrobarnos de nou amb la ciutat i de fer-ho de forma distesa, amb humor. La seva és, en definitiva, una proposta original que invita a ser contemplada.

Rosa Gil




imagina disseny



























A pesar de su simplicidad, a éstas imágenes les tengo un cariño especial.
Corría el año 1991 y fueron el producto de mis paseos dominicales en una vacía Girona, un carrete Ilford 100 ISO, papel Valca blanco y negro, y cómics de Mortadelo y Filemón regalados por Miguel.
No existía el Photoshop y la magia procedió de tijeras y acuarelas, una habitación aun más fría que el invierno de la calle, y la luz de una bombilla desnuda velando la noche; mientras, escuchaba "Caravana de Hormigas" en Radio-3.
Luego la brico-manía de Manolo vino a ponerle marcos y la insistencia de otros dio pié a mi prima exposición que fue ésta.

...luego con el tiempo me torné conceptual. Pero ésa es otra historia.




Exposición realizada en el "Centre Cívic de Sant Narcís" de Girona en 1991.
Texto de presentación -original, en catalá- de Rosa Gil, periodista del "Diari de Girona" por aquel entonces.
Diseño invitación de la exposición de "imagina disseny, Mòdul de Comunicació i Imatge-Escola Taller".

Fotomontajes de enriqueponce.






4 comentarios:

  1. Geniales, gracias por compartirlo, en el 91 no nos conocíamos, jajajaja.

    Por cierto, siguen vigentes después de más de veinte años.

    Abrazos.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. ...gracias¡¡¡. en su momento fue un entretenimiento hacer estos fotomontajes, ahora son un nostálgico recuerdo simplemente.

      Eliminar
  2. Me gusta MUCHO. No me importaría ponerlo en el salón. De hecho... hmmm... buena idea, buena idea.... ;)

    ResponderEliminar